2 Mart 2017 Perşembe

Emlak komisyonu ödemeden ve dolandırılmadan.Macaristanda ev sahibi olun.(SÜRESİZ OTURUM KONUSUNDA YENILIKLER)

EMLAK  SATIN ALMAK OTURUMA GİDEN EN GÜVENLİ VE KESİN YOLDUR...

Son gelişmeler ışığında Macaristan hükümeti her ev alana yada yatırım yapana oturum vermek durumunda değildir....

Eğer kendi kafanıza göre ev alır iseniz oturum alamazsınız...Daha önce birsürü ev alıp oturum sahibi yaptığım arkadaşlara danışabilirisiniz....


Detaylar için   ttekes@gmail.com   +3670 2645104 


Değerli okurlarım  açıkçası ilgi ve alakanız memnuniyet verici hepinize çok teşekkür ederim.Evet emlak alımında komisyon ödemeden kelepir ve fırsat emlakları alabilme fırsatını benim ile yakalayacaksınız...Bu zamana kadar birçok kişi bu fırsatı benim ile yakaladı hiç kimse zarar görmedi ve yüzde yüz memnuniyet ile işleri teslim edildi....

Tekrar ediyorum sirket kurulumu ile oturum alma isi kesinlik ile büyük yalan bu konuda zarar gőrmüs aldatilmis çok insanlardan dönüşler oldu.Mağdur olmanızı asla istemem. Şirket kurulum için 2500 Euro isteniyor bu rakam 500 Euro dur.


Macaristan da ve diğer Ab ülkelerinde genel anlamda kanun olarak evi satan emlakçı yolu ile  satar ise eğer komisyonu satıcı öder diğer türlü alıcı kişiden kanunen komisyon alınmaz ben bu anlamda oldukça şeffaf çalışıyorum.

Sizlerin bu ilgi ve sevginize layık olmaya çalışıyorum.

Selamlar ve kucak dolusu sevgiler.

Tarık Tekeş
Deik -Dtik Macaristan Ülke Üyesi
Estergon şehri temsicisi

SON GÜNLERDE ORTAYA ÇIKAN DOLANDIRICILAR KONUSUNDA

Değerli Okurlarım son günlerde sürekli Macaristan'da emlak satacağız diye kandırılan ve dolandırılan insanlar ile iletişimdeyim.Elimden gekfiğince yardımcı olmaya ve yolunda göstermeye çalışıyorum

Bu tarz sorunla karşılaşmamak için Türkiye Cumhuriyeti devletinin resmi temsilcisi ile irtibatta olun.Gerek Türkiyeden gerek ise yurt dışından aracı kişi yada kurumlar ile iletişim kuran herkes dertli!!! Ya aynı evin 3.yada 4.sahibi olmuş yada 2/3 bin euro komisyon ödemiş durumu belirsiz insanlar var.Hepsine geçmiş olsun diyorum.









SÜRESİZ  OTURUM  KONUSUNDA!!!

Macar devlet tahvili satışı ile süresiz oturum sahibi olun!!!Bütçe yeterli değil ise dert etmeyin farklı yollar ile yenilenebilir oturum elde edin.


Çok Sorulan sorulara cevaplar,

Sorular ve cevaplar ile otırma izni programı,

Macaristan Yerleşim Tahvil Programı nedir?

2012 yılının sonunda Macaristan hükümeti , ‘yerleşim kefaleti’ fikrini yeni bir kanunla yürürlüğe geçirdi.Macaristan Yerleşim İzni, AB vatandaşı olmayan kişiler tarafından, minimum 300,000 avro’luk bütçeyle yaklaşık 5.5 yıllık süre sonunda geri dönüşümlü özel bir kefaletle elde edilebiliyor.

Yerleşim kefalet programı Macaristan hühümeti tarafından tanınıyor mu?

Evet. 2012’nin CCXX yasası (2007’de düzenlenen 2. yasa), üçüncü Dünya ülke vatandaşlarının giriş ve yerleşim koşullarını kapsamaktadır.

Macaristan Yerleşim Kefalet Programından kimler yararlanabilir?

Kefaleti kişisel ya da şirket vasıtasıyla karşılayan her üçüncü dünya ülkesi vatandaşı yararlanabilir.

Ailem de bu programın içeriğine dahil midir?

Evet. Eşiniz ve çocuklarınız (18 yaşından küçük olma şartıyla), yatırımınıza bağlı olarak programa dahil olabilir; yani eşiniz ve çocuklarınız aynı anda işlem görebilirsiniz. Bunun için aile yakınlıklarınızı belgeyen resmi evraklarınız gerekmektedir. Macaristan geçici yerleşim izinlerini elde edildikten 6 ay sonra, her birey kalıcı yerleşim izni için başvurabilir. Diğer akrabalarınız da kendi yatırımlarına bağlı olarak programa katılabilirler.


Program dahilinde Macaristan pasaportu ve vatandaşlığı da elde edebilirmiyim?

Hayır. Program sadece Macaristanda yerleşim ve kalıcı ikameti içerir. Ancak 8 yıllık kalıcı ikametten sonra Macaristan vatandaşlığına başvuru opsiyonu bulunmaktadır.

Yerleşim vekaletini, direk Macar Hükümetinden alabilirmiyim?

Hayır. Şu anki düzenlemelere göre yatırımcılar, Macaristan Yerleşim Tahvillerini, direk Macaristan hükümetinden satın alamamaktadır, sadece Yerleşim Tahvil Ajansları tarafından sağlanmaktadır.

Yerleşim Tahvilleri ajansı, Macaristan parlemento ekonomi komitesi tarafından lisans verilmiş, Yerleşim Tahvilleri Programı yatırımcılarıyla ilgilenen özel bir finans şirketidir.

Discus Holding Ltd bir yerleşim tahvil ajansi midir?

Evet. Discus Holdings Ltd; Macaristan Parlementosu Ekonomi Komitesi tarafından, Macaristan Yerleşim Tahvil Programının, Avusturya, Azerbaycan, Endonezya, Kazakistan, Kenya, Nijerya, Güney Afrika, Tayland, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan Macar konsolosluklarındaki yerleşim başvuruları için özel ve tek temsilcisi olan Yerleşim Tahvil Ajansı olarak atanmıştır.Tarık Tekeş bu işin temsilcisidir.

Programın yararları nelerdir?

Kısa vadede, AB üyesi bir ülke olan Macaristan’da yerleşim elde edebilirsiniz.Macaristan Yerleşim izni, sizin Macaristan’da yaşama ve çalışmanızı; ailenizin de Avrupanın Şengen ülkelerinde özgürce seyahat etmesini mümkün kılar. Ayrıca Birleşik Devletler ve Kanada için vize işlemlerini de kolaylaştırır.

Kalıcı yerleşim izni dahilinde, Macaristanda çalışabilir veya kendi şirketimi kurabilirmiyim?

Evet

Programın toplam masrafı nekadar?

Program dahilinde yerleşim izni elde etmek için, en az 300,000 avroluk bir tahvil satın alınmalıdır. Ayrıca ek olarak 60,000 avro, Discus Holdings Ltd tarafından masraf ve işlem ücretleri olarak alınmaktadır.

Tahvillerden faiz alabilecekmiyim?

Hem hükümet tahvilleri hem de şirket bonolarımız faiz içermeyen işlemlerdir.

Yatırımımın geri dönüşü var mı?

300,000 avronun tamamı,beş yıl sonra geri ödenecektir.

300,000 avroluk yatırımımın geri dönüşünün garantisi var mı?

Evet. 300,000 avro 5,5 yıl vadeyle hükümet yerleşim tahvillerinde değerlenmektedir.vadesi dolduktan sonra 300,000 avro geri ödenecektir. Ayrıca, bazı Macar bankaları hükümet tahvillerini, servis sağlayıcılarının iflası veya miktarı geri ödememesi durumunda müşterinin hesabına yatırılmasının sigortalama ve garanti altına alma hizmeti verir.

Gerekli belgeler nelerdir?Pasaportun kopyasıKimlik belgesinin kopyasıuluslararası tanınan bir bankadan, son altı ay içinde alınmış bir adet orjinal banka referans mektubuson 6 ay içinde alınmış bir adet mesleki referans mektubu(avukat, noter, muhabesi veya esdeger benzeri mesleklerden )1 adet ikamet adresini gosteren orjinal belge (isim ve adresi tam olarak belirten yakin zamana ait fatura, banka dekontu veya banka, avukat, muhasebeci ya da noterden alınmış onaylı belge)yerleşim programında kullanılan yatırımın kaynağının raporuadli sicil kaydıYerleşim başvurusunu nereye yapabilirim?

Macaristana yatırımcının ilk yerleşimi için geçici ikamet izni başvurusu, macaristan konsolosluğuna katılımcı tarafından bizzat arzedilmelidir. Başvurusu sırasında yetkili merci, katılımcının biyolojik bilgilerini (parmak izi, fotoraf) alır. Aıle başvurularında bütün ailenin Macaristan konsolosluğuna başvurması gerekir.

Macaristan yerleşim izni başvurularının gereklilikleri nelerdir?

Aşağıdaki gereklilikleri karşıladıktan sonra, yerleşim tahvil programına başvurarak ikamet iznini elde edebilirsiniz.

AB üyesi olmayan bi ülkenin vatandaşı olup, geçerli bir pasaporta sahip olmaközel hesap ya da sahip olunan şirket hesabından 300,000 avro yatırım yapılabilecek kapasiteye sahip olmak.temiz bir adli sicil kaydına sahip olmakmacaristan yetkili merciinin uygulayacağı temel güvenlik kontrolunden geçebilecek olmak.bu kontrolde Macaristan göçmenlik dairesi şu koşulları arar:a)sınırdışı olmaya maruz kalmamış olmak ve giriş yasağının bulunmaması; b)SIS’de(şengen bilgi sistemi) girişin engellenmesine maruz kalmamak; c)macaristanın milli güvenliği ve toplum güvenliği için bir tehdit teşkil etmemekYerleşim iznini kazanmak ne kadar uzun sürer?

İznin çıkarılması 8 işgünü sürerken, kimlik kartınım çıkarılması da ek olarak 10 gün alıyor.

Geçici ve kalıcı ikamet arasındaki farklar nelerdir?

Macaristan yerleşim iznini alan kişi, macaristanda ikamet etme hakkına sahip olur. Kalıcı yerleşim izni ömür boyu devam ederken, geçici yerleşim izni belirli bir süreyle (genellikle 3 veya 5 yıl) sınırlıdır. Macaristan geçici yerleşim izni, 6 ay sonra kalıcı yerleşim iznine dönüştürülebilmektedir.

Kalıcı yerleşim izni başvuru yurtdışında yapılabilir mi?

Evet. Kalıcı yerleşim izni için Macaristana gitmeniz gerekmez.

Macaristan kalıcı yerleşim iznini aldıktan sonra hangi haklara sahip olabilirim?

Macaristan kalıcı yerleşim iznini alan kimse, hükümet yönetimi adaylığı gibi bazı özel ayrıcalıklar dışında, macaristan vatandaşlarının sahip olduğu tüm haklara ve özgürlüklere sahip olur.macaristan kalıcı ikametine sahip olan kişi sınırsız süre macaristanda bulunup, yaşayabilir ve çalışabilir.kalıcı yerleşim iznine sahip olan kişi, macaristanin devlet okullarında eğitim görebilme hakkına sahiptir.

Kalıcı yerleşim izni, macaristana vizesiz girişe ve süre kısıtlaması olmadan konaklamaya imkan verir. Macaristan kalıcı yerleşim izniyle, şengen bölgesi içinde arzu ettiğiniz bölgeye seyahat edebilir ve orada kalabilirsiniz.

Kalıcı yerleşim elde etmek için macarca dil sınavını geçmem gerekir mi?

Hayır.

Macaristan kalıcı yerleşim izni alabilmem için macaristanda ikamet adresi gerekir mi?

Evet. Kalıcı yerleşim izni için başvuru yaparken ikamet adresine sahip olmak gerekmektedir. Bu durum, biz burada yaşamayı amaçlamayan müşterilerimiz için maliyet odaklı çözüm üzerinde çalışırken, macaristanda yaşamak isteyen bireyler için bi sorun teşkil etmemelidir.

Kalıcı yerleşim iznini kaybetmemek için Macaristanda geçirilmesi gereken minimum bir süre zarfı varmıdır?

Hayır. Macaristan Yerleşim Tahvil Programında bulunan katılımcılar için, Macaristanda bulunma ya da yaşama şartı yoktur.


   

MACARİSTAN GENEL BİLGİLER


Değerli arkadaşlarım,sevgili okurlar öncelik ile SAYFAMA HOŞGELDİNİZ!!!

Sizlere,

MACARİSTAN KONUSUNDA ÖN  BİLGİ VERMEK İSTERİM,
MACARİSTAN BİLGİLERİ,


Son gelişmeler ışığında Macaristan hükümeti her ev alana yada yatırım yapana oturum vermek durumunda değildir....

Eğer kendi kafanıza göre ev alır iseniz oturum alamazsınız...Daha önce birsürü ev alıp oturum sahibi yaptığım arkadaşlara danışabilirisiniz....


Detaylar için   ttekes@gmail.com   +3670 2645104 

2004 Yılı itibari ile Avrupa Birliğine üye ülkedir ayrıca shengen'e bağlıdır,Üstüne basa basa söylüyorum bu sebep ile Türk vatandaşlarına mutlaka vize gerekir yeşil ve diplomatik pasaportlar hariç,son zamanlarda her zaman olduğu gibi basında vize konusunda (shengen ülkeleri) yalan yanlış bilgiler var şiddet ile konuyorum bunları tirajı 500 bin olan gazetlerde haber bunlar vize kalktı diyor arkadaşım yok böyle bir şey yalan dolan kandırmaca,kopyala yapıştır şeklinde haber olmaz bir devlet yetkilisi istedi diye Avrupa vizeyi kaldırmaz 60 senedir kalkmadı gene kalkmıyaktır bunlar hayal ürünüdür ve politik malzemeler ile halkımızı uyutmaktır,

http://budapestegezi.blogspot.hu/ sizlere Başkent Budapeşte hakkında bilgi verecektir,


Önemli şehirleri : Budapeşte, Debrecen, Miscolc, Szeged, Pecs, Kaposvar, Györ, Eger, Szekesfehervar, Kecskemet 
Uçuş süresi : 2 saat. ( İyi yolculuklar.) 
Para birimi : Forint 
Yüzölçümü : 93.030 kilometrekare 
Saat farkı : Saatlerinizi 1 saat geriye almayı unutmayın! 
Resmi dil : Macarca ancak turistik yerlerde genel olarak ingilizce bilinir. 
Başkenti : Budapeşte 
Sıcaklık : Ilıman bir iklimi olan ülkede yazlar iç kesimlerde sıcak, sahil kesiminde ılıman ve bulutlu geçer. Kışlar ise iç kesimlerde soğuk, sahil kesiminde serin ve parçalı bulutludur. 
Nüfus : Yaklaşık 10.186.372 
Vize : Türk vatandaşlarına vize uygulamaktadır 


Macaristan
Macaristan Orta Avrupa’da Türkiye’nin yedide biri kadar büyüklükte bir halk cumhuriyeti. Macaristan Cumhuriyeti ya da kısaca Macaristan, Avusturya, Slovakya, Ukrayna, Romanya, Sırbistan, Hırvatistan ve Slovenya ile komşu olan, denize kıyısı olmayan, Avrupa Birliği üyesi bir ülkedir. Orta Avrupa ile Balkanlar arasında bir ovaya yayılan Macaristan, Türk'lerin son 400 yıllık tarihinde yakın ilişkiler geliştirmiş oldukları bir ülkedir.
İklim
Avrupa’daki merkezî durumu sebebiyle denizden uzak olan Macaristan’da kara iklimi hüküm sürer. Yıllık yağış ortalaması 700 mm civârındadır. Yağış farkları batıdan doğuya gidildikçe azalır. Özellikle Büyük Ovanın bâzı kısımları, kuraklık sebebiyle sıkıntı çeker. Bu toprakların değerlendirilmesi sulamaya bağlıdır. Sıcaklık en soğuk ay olan ocakta -1°C ile 3°C arasında, en sıcak olan temmuzda ise 19°C ile 23°C arasında idi.Son yıllarda tıpkı İstanbulda olduğu gibi 30-35 derecedir.
http://tr.euronews.com/hava/avrupa/macaristan/budapeste/ 
 Güncel hava durumu için linki tıklayınız,
Nüfus ve Sosyal Hayat ve Diğer ayrıntılar,

10.600.000 nüfûsa sâhip Macaristan DENİYOR  son 5 yılda 1 milyon iş gücü buradan göç etmiş ve daha iyi şartlarda yaşamak için tekrar geri geleceklerdir,çünkü buranın havası suyu doğası göç edilen ülkelerden kat be kat daha iyidir,oldukça güzel bir coğrafyaya sahiptir,Cihan devletinin padişahı Kanuni Sultan Süleymanın ikinci adresidir ve bu topraklarda rahmetli olmuştur,o zamanlar bu topraklar bizimdi ve buralara gelmek için vize gerekmiyordu atın üstüne çıkan geliyordu, 

Azalan nüfus dağılımı bakımından üç büyük târihi ve ekonomik bölgeye ayrılır. Tuna ötesi(Transtuna), Büyük Ova ve Kuzey yüksek arâzisi nüfusun yaklaşık % 48’i Büyük Ovada, % 38’i Tuna ötesinde, % 14’ü de kuzey yüksek arâzisinde yaşamaktadır.

Macar halkının % 45’i şehirlerde yaşar deniyor bana kalırsa bu kırılganlık gösteren bir olgudur, % 55’i köylerde yaşar,köyleri yaşanılası yerlerdir. Kilometrekare başına nüfus yoğunluğu 93 kişidir. En büyük şehri, sanâyi ve kültür merkezi Budapeşte olup, nüfusu 2.115.000’dir deniyor 1.8 milyon legal nufusu lakin çalışmak için gelenler ile 3 milyondur neredeyse Macaristanın 3 te 1 i burada yaşar.

Macaristan etnik yapısı îtibâriyle Orta Avrupa’nın en homojen devletidir. Nüfûsun % 97’si Macar’dır . Macarca, Fin-Uygur dil âilesine dâhil olup, ülkenin resmî dilidir. Macaristan’da az miktarda Almanlar, Slovaklar mevcuttur. Nüfûsun % 67’si Katolik, % 28’i Protestan, % 3’ü Ortodoks, % 2’si Yahûdîdir. Mecbûri eğitim 6 yaşında başlar ve en az 8 yıl devâm eder. Ülkede 16 civârında üniversite, 75’i aşkın yüksek teknik okul mevcuttur. Macar halkı ancak çok küçük bir oranda özel mülkiyet edinme hakkına sâhiptir. Üretim mallarının hemen hemen hepsi devlet kontrolündedir.
 http://budapestegezi.blogspot.hu/

Macaristan'da Ev Satın alma Süreci

Çok sordugunuz sorulara açıklayıcı bilgiler  sunmaktan gurur duyarım,

Yeni bir not eklemek istiyorum lütfen çok dikkatli olunuz son zamanlarda şirket kurulumu ile oturum alindigi söylenmekte ve insanlar dolandirilarak magdur olmaktalar ayrica sirket kurulum bedeli 500 euro dur....2500 euro para aliniyor ve bir ise yaramiyor asla oturum izni alınamıyor ....degerli  arkadaslar paraniz bol ise bu tarz  at hirsizlari bol Macaristan da....

Değerli okurlarım ve takipçilerim ***


Satin almak istenen ev (daire yada bahçeli bir olsun) yada arazi belirlendikten sonra  bir reservasyon sözleşmesi imzalanması gerekiyor bu anlamda güvenilir avukatlar ile çalışmalısın ben sizlere bu anlamda yüzde yüz garanti verebilirim .

Macaristanın her şehrinde hizmet verebiliyorum.Oturma izinlerinde kanun değişikliği oldu satın alınacak evin şehir sınırı içinde olması gerekiyor bu konuda mutlaka iletişimde olalım.Sonra üzücü şeylerin başınıza gelmesini istemem.

Özellikle Budapeşte de hızlı devinim var sizlere önerdiğim evler genel anlamda kelepir olanlardır icraa yada bankadan bir çok ev satın alması yaptık bu anlamda % 30/45 arası tasarruf sağladık .Bu tarz evler kelepir olduğundan fazla beklemez. Emlak komisyonu kesinlik ile almıyorum kanun olarak zaten yerel emlakçıdan alış veriş dahi   olsa alıcı asla komisyon ödemez.Fiyat neyse onun üzerinden pazarlık yapma şansı vardır.Bu anlamda paranızı sokağa atmayın.

Geçmişte bu anlamda çok sıkıntılı durumlar yaşanmış neyseki bu işe ben el atınca sorunlarda bitme noktasına geldi...


Ev için yapılan işlemler avukat eşliginde yapılir süreci 6 yada 12 hafta işlem sürebilir.


Ön Sözleşme imzalayıp , genellikle %10 bir peşinat alınır.Kalanı bankadan gönderilerek yapılır yada elden ödenir...

Föld Hivatal adı verilen tapu dairesinden kontroller yapılır evin gercek sahibi,borcu varmı yada kaç sahibi var kaç kişiden imza alınması gerekir gibi kurallar Türkiyenin aynısıdır tek fark .Tapu dairesindeki işlemin ilk basamağında noter yerine avukat kullanmaktır.Avukat sonraki adımdır,taklitçilerim artmış lütfen kanmayın,

Evin değerine göre Avukat satış işleminden %1 komisyon alır ev 15.000 Euro ise 150 Euro alır mesala.Tapu dairesindeki evrağada bu halogramlı olur mutlaka ve bu iş için 25-30 Euro ödenir.

Avukata bile güvenmem kendi işimi takip edeyim derseniz evin alınacağı yerin tapu dairesine gidilir.


Ev için yapılan işlemler avukat eşliginde yapılır dilenirse noterde islem olur lakin fiyat degismez aynidir avukat tercih sebebidir, süreci 6 yada 12 hafta işlem sürebilir.

Uzun sürmesinin nedeni Göçmen burosundaki yapılacak işlemler içindir.Evin satın alınma süreci ortalama 3 iş gününde sonuçlanır.

Aslında bütün işlemleri tam yetki sahibi avukatlar takip etmektedir.


Yasal ücretleri aramalar ve ödemler ve avukat hizmetler dahil ortalama 990€'dur evin değeri ile masraflar orantılı olarak değişik lık gösterir benim hizmet bedelin bu rakama dahil değildir. Sabit bir ücret vardır.Avukat yada noter aracılığıyla işlemler yürütülür avukatların fonksiyonu Türkiyedeki noter gibidir.

Ayrıca gerek sizin gerek ise aile fertlerine çıkarılacak oturum belgesi ve kimlik kartı ayrıca bir işlem gerektirir sanırım sizleri en yakından ilgilendiren konulardan biri budur,sürekli oturmak isteniyorsa ticari anlamda yardımcı olunur okula gidecek öğrencilerin kayıtları yapılır.

Bunlardan ek ödeme alınır konuyu görüşelim.


Yabancıların Gayrimenkul satın almak için gerekli olan tüm yasal işlemler Avukat düzenler ve son aşamaya getirir.Noter rolü nispeten yabancı alıcının pasaport bilgilerini doğrular.


Pasaport Fotokopileri:

Yabancı uyruklu kişilerin taşınmaz alımında,yasal olarak izin gerekmektedir.Pasaport kopyaları ve satın alınan taşınmaza diar evraklar onay için makamlara gönderilir. Tüm gerekli evrakları ve yazişmalar, alıcı adına,şirketimiz tarafından takip edilecektir. Bu süreç,5 -12 hafta sürebilir.


Satin alma vergisi:

 %4 alım satım vergisinin ödenmesi için gerekli para miktarı.Bu vergi 2 yada 12 ay içerisinde sizin Macaristandakı adresinize mülkün satiş degerinin 1 kere olmak şartıyla %4 ödersiniz.


Daha fazla ayrıntı ve bilgi için, lütfen email yada telefon ile ulaşabilirsiniz.