Montenegro ile alakalı yeni hizmetimiz

NEDEN    M O N T E N E G R O   / KARADAĞ

Osmanlıdan kalma eserler ....  Balkanların göz bebeği Dünyanın en güzel koylarını bulunduran KOTOR da keyifle gezebilecek  ve sadece 1 saat lik uçuş ile başkante ulaşabilirsiniz ayrıca bu ülke sizden vize istemez...Yöresel tatlar ile kendinizden geçebileceğiniz bir ülke burası.Balkanların en güzel ülkelerinden biridir.Güney tarafı müthiş bir deniz kuzey tarafıda vahşi doğayı barındırır.

M O N T E N E G R O /
Karadağ mutfağı olan zeytinyağı 2000'den fazla yaşında en yaşlı zeytin ağaçlarının kullanımına dayalı, Stari Bar yer almaktadır. En iyi kalite ve en sağlıklı sayesinde soğuk presleme üretirler. İlk presleme yapılan sızma ince. Bir kıta mutfağı orijinalliğini ve kıyı kimliğini muhafaza Akdeniz milletler nüfuslu özel.






M O N T E N E G R O yani Karadağ, eski Yugoslavya'yı oluşturan altı cumhuriyetten biriydi. Yugoslavya'nın parçalanmasından sonra Karadağ, Sırbistan'ın zorlamasıyla yeni Yugoslavya'ya katılmıştır. Karadağ'ın çabalarıyla 2003 yılında Sırbistan-Karadağ olarak daha esnek bir federasyon çatısı oluşturulmuştur. Karadağ, 21 Mayıs 2006 Pazar günü yapılan referandumdan çıkan % 55,5'lik evet oyu ile ise bağımsız olma kararı almıştır. 3 Haziran 2006'da ise Karadağ Parlamentosu, referandumda çıkan sonuca dayanarak Karadağ'ın bağımsızlığını ilân etti.



M O N T E N E G R O nun en büyük şehri olan Podgorica'nın nüfusu son yıllarda hızla artmaktadır son yıllarda yatırımcılarında uğrak yeri olmuş ve birçok yatırımcının uğrak yeri olmuştur. Sırbistan'dan ayrılan Karadağ’ın başkenti olduğundan nüfusunun daha çok artacağı tahmin edilmektedir. Banliyölerle birlikte nüfusu 185.000 civarındadır.

M O N T E N E G R O toplamda  1 Milyona yakın Nüfusu olan Ülke yazın turizmle canlanıyor ve yaşanılası ve sempatik bir ülke haline geliyor , Ile Birlikte eski sezon bitimi sakinliğine geri kavuşuyor. Budva, Kotor .Bar ve Petrovac  önemli yerleşkelerinden biridir.


M O N T E N E G R O  Balkanlar'da 14,000 km2'lik bir yüzölçümüne sahiptir.. Kuzeybatisinda Hirvatistan, Bosna hersek, dogusunda Arnavutluk, guneyinde ise Adriyatik denizi vardir.. Hırvatistan tarzına yakın bir ülkedir.


M O N T E N E G R O  nun özellikle bar denilen yerleşke'de ciddi anlamda Müslüman nüfusu yaşıyor.Benimde Macaristanda ortak çalışmalar yürüttüğüm ve bir çok Osmanlı eserinin yeniden yapılanması ve kazandırılması konusunda ciddi emekler harcayan TİKA tarafından geçen senelerde Selimiye camii'nin tıpkısı oraya inşa edilmiştir.


M O N T E N E G R O da konuşulan dil Sırpça, yaşadığı Sırbistan-Karadağ'dan ayrıldıktan sonra ülkede yaşayanlar Karadağ dili dili diye adlandırıyor konuştukları dili kısaca kendisine has bir dili ve kültürü vardır.Karadağ’da, berrak suları ve hoş mimarisiyle ünlenen kıyı bölgeleri turistlerin en sık ziyaret ettiği yerler başta Kotor ve Budva’nın yanı sıra muhteşem dağları, gölleri, kayak merkezleri, ulusal parklar ile nehirlerin bulunduğu dağlık kesimler ile  yatırım için zaman ayırmaya değer bir ülkedir. Muhteşem coğrafyasının yanı sıra çalkantılı siyasi tarihiyle de dikkat çeken bir Balkan ülkesi olan Karadağ, yaklaşık 1 milyonluk nüfusuyla küçük ama sevimli bir ülkedir.


M O N T E N E G R O da Et ve Deniz ürünlerinin leziz olduğu memlekette bu şirin ve sempatik Ülkede aç kalmanız olas degildir arkadaşlar .
Bir zamanlar Dedelerinizin Atla geldiği bir memleket olmasından mütevellit olsa gerek Osmanlı esintileri ile karşılaşabilmeniz mümkündür. aytrıca dillerinde çok sayıda yerleşmiş Türkçe kelime mevcuttur.



M O N T E N E G R O da taşınmaz mülkün m2 si 1200 Euro ila yerine göre ortalama 1700 Euro arasındadır.

Montenegroda şirket kurun sadece 3 hafta içinde oturum ve çalışma izni alın.