Macaristan'da Oturum

MACARİSTANDAKİ EKONOMİK ŞARTLAR...ElbetteSiz kıymetli yatırımcılara Macaristan'da büyük fırsatlar getirebilir.

Dünyanın en popüler 15 turistik ülkesinden biri olan Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de dünyanın en güzel kentlerinden biri olarak kabul edilmektedir UNESCO Dünya Mirası koruma altına aldığı pek çok bölge ve binalarının bulunduğu ülke dünya üzerindeki en büyük ikinci Termal Palace orta Avrupa'nın en büyük gölü Balaton ve Avrupa'nın en geniş yeşil arazisi orta vakit gibi pek çok doğal güzelliğe sahiptir.

Ayrıca Avrupa topraklarındaki en büyük Sinagog olarak  bilinen ve en büyük kilise Esztergom Bazilikası da Macaristan sınırları içerisinde bulunur.

2018 yılından sonra bloglarıma yeni yazılar yazmadım ,2019 yılı Budapeşte de konut alımı için çok yanlış zamanlardı bir çok yatırım yapan arkadaş ülkedeki daralmadan ötürü geri satmaya başlamış önceden blogtaki yazılarımı okuyor ona göre hareket ediyorlardı ,

Artık facebook u kullanacağım bu anlamda evet özellikle Budapeşte deki konut fiyatlarında büyük gerileme başladı ,

Macaristan’da uzun süreli oturum izni almayı amaçlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve diğer Türk Cumhuriyetinden olan kardeşlerim , 
Macaristan'da oturum
Macaristan'da emlak alımı
Macaristan'da eğitim ve daha birçok konuda beni çekinmeden arayabilirsiniz,

Macaristan'da oturum için ve Macaristan’da ikamet edecekleri yerdeki yerel Göçmenlik Ofisine, vize süreleri bitmeden başvuruda bulunmak sizler için son derece faydalı olcaktır bu konuda herhabgi bir yardım gerekiyorsa bana çekinmeden ulaşabilirsiniz. Macaristan'da oturum ile alakalı ney bir sonuç alabilmek için başvuruyu yapacak kişi ve ailesinin  oturum izni alması için öncelikle Macaristan’da kendi geçimini sağlayacak kadar finansal gücünün olduğunu mutlaka ispat etmek durumundadır bu en önemli olan konudur ,finansal güç oldukça önemlidir yani dostlar Money talk durumları.....Avrupa’da ve shengen e bağlı birçok ülkede geçerli olduğu gibi oturum izni almakla çalışma izni almak arasında yakın bir bağ bulunmaktadır. Macaristan da bulunan bir kişi oturum iznini süresi çalışma izni süresini aşmamalıdır.Bu konuya dikkat edilmesi gerekir.Sonrasında sıkıntılı durumlar yaşayabilirsiniz aman dikkat edin.

Nedenleri : George Saros a açılan savaş ,okullarının ve kurumlarının kapatılmak istenmesi ,ihtiyaç fazlası konut üretimi ,Macar halkının lüx tüketime alışıp borçlanması ,Macar devletini yöneten partinin özellikle Budapeşte belediyesini kaybetmesi ve daha birçok sebep eklenebilir ,endekslerin kötü olması tabloyu net bir şekilde açıklıyor zaten...


Budapeşte, her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği popüler bir Avrupa başkenti. Tarih boyunca birçok uygarlığın kesişme noktası olan kenti; bu uygarlıkların bıraktığı izleri görmek, Tuna Nehri’nin gecesi ayrı gündüzü ayrı güzel manzarasının tadını çıkarmak, Osmanlı izlerine rastlayacağınız Macar mutfağını tatmak ya da yaklaşık çeyrek asırdır düzenlenen Sziget Festivali’ne katılmak için ziyaret edebilirsiniz.


Yıldızlara Alışkın Festival

Her yıl yarım milyon müzikseverin buluşturan Sziget Festivalinde; Muse, Sigur Ros, Sia, Rihanna, Chemical Brothers, Skunk Anansie, David Guetta, Noel Gallaher, Manu Chao, Bastille, Jake Bugg, Tourist, Die Antwoord gibi dünyaca ünlü yıldız isimler sahne alıyor.  Şimdiye dek dünya çapında dinlenen ve tarzlarıyla müziğe yön veren sayısız isim festivalin sahnesinden geçti. David Bowie, Prince, Iggy Pop, Sex Pistols, Alanis Morisette, Blur, Radiohead, Boney M, Patti Smith, R.E.M, Nick Cave, Red hot Chili Peppers, Placebo, Robbie Williams, Pink bu isimlerden yalnızca birkaçı…Sokak Tiyatroları, Sergiler1993 yılından bu yana Budapeşte’nin ortasındaki Obudai Adasında gerçekleşen Sziget Festivali, Avrupa’nın en büyük kültür-sanat buluşmalarından biri. Festival 95 ülkeden gelen farklı dil, din, ırk ve cinsiyetteki insanları bir hafta boyunca tek bir pasaport altında birleştiyor ve  Szitizen’li yapıyor. Pop’tan rock’a, R&B’den folk’a, caz’dan blues’a birçok müzik türünün yer aldığı festival sadece büyük bir müzik buluşması değil. Sokak tiyatrosunun ilginç örnekleri, dünyaca ünlü akrobatik ve müzikal gösteriler, sıradışı sergi ve enstalasyonlar, sirk, evlilik çadırı, extreme oyunlar, spor alanları, tasarım harikası Luminarium, Afro-Latin Reggae Village, yepyeni müzisyenleri keşfetme imkanı sunan Campfire, olağanüstü sanatsal şovlar sunan Magic Mirror eğlenceyi katlayarak artırıyor.

Yol Arkadaşı Tarih Festivalin sizi sanat ve eğlenceye doyuracağı kesin, geriye kalanlar için ise Budapeşte’yi keşfe çıkmanız yeterli. Özellikle tarih meraklıları kenti adımlarken çok mutlu olacak. İşte Budapeşte ‘de olduğunuzu hissettirecek 15 adres:        

1.      Tuna Nehri: Tadını çıkarmanın en iyi yolu gemi turu. Bu sayede şehri de baştan başa gezmiş olursunuz, özellikle gece nehirden şehrin ışıklarını izlemek bir peri masalına uzaktan bakmak gibi…
 2.      Kale Tepesi: Peşte’nin Moğollar tarafından saldırıya uğramasının ardından Kral 4. Bela, sağ kalanları etrafı duvar ve kale ile çevrili Buda tarafına geçirmiş. Bölge bugün bir sanat, kültür ve turizm merkezi.         
 3.      Gül Baba Türbesi: Buda’nın Osmanlılar tarafından fethi sırasında şehit düşen Bektaşi Dervişi Cafer’in türbesi. Adını 12 dilimli Bektaşi kavuğunda sürekli taşıdığı gülden almış. Gül Baba’nın geçmişte camiye çevrilen Matyas Kilisesi’nde kılınan cenaze namazına Kanuni Sultan Süleyman da katılmış.        
4.    Matyas Kilisesi: 13 ile 15. yüzyıllar arasında Gotik tarzda yapılan kilise Budapeşte’nin sembollerinden biri. 1541’de Osmanlı’nın şehri almasıyla Fethiye Camii’ne çevrilmiş ve bütün freskler beyaza boyanmış. Macarların Buda’yı geri almasıyla beraber Cizvitler tarafından Barok tarzda restore edilmiş.
5.      Balıkçılar Kulesi: Yapımı 1905’te tamamlanan ama savunma için hiç kullanılmayan kale, şehir manzarasını seyretmek için ideal. 1988’den beri UNESCO’nun Dünya Kültürel Mirası Listesi’nde.
 6.      Gellert Tepesi: Tuna Nehri’nin Buda tarafında yer alan en güzel tepelerden biri, manzarası harika. Tepede yer alan Özgürlük Anıtı II. Dünya Savaşı’nda ölen Sovyet askerleri anısına yaptırılmış.
7.      Aziz Istvan Bazilikası: 8500 kişilik kapasitesiyle şehrin en büyük dini yapısı. İçinde, Aziz İstvan’ın mumyalanmış elinin saklandığı kutsal emanet kutusu var. 300 basamakla ya da asansörle çıkabileceğiniz çan kulelerinden Budapeşte’nin manzarasını izlemek müthiş.
8.      Macar Devlet Operası: 1884 yılında Viyana Opera Binası örnek alınarak Neo-Rönesans tarzında inşa edilmiş ama yer yer barok özellikler de taşıyor. Dünyanın en güzel opera binalarından biri olarak kabul ediliyor: geçmişte kraliyet operası olarak kullanılmış.
9.      Kahramanlar Meydanı: 896’da Arpad’ın liderliğinde birleşen Macarların Aziz İstvan gibi önemli kahramanlarının heykellerinin bulunduğu meydan 1896’da bin yıl kutlamaları esnasında yapılmış. Bir yanında Güzel Sanatlar Müzesi diğer yanında sergilerin yapıldığı Sanat Sarayı var.
10.     Kaplıcalar ve Türk Hamamları: Şehir kaplıcaları ve Osmanlı döneminden kalma hamamlarıyla da meşhur. Kahramanlar Meydanı’nın arkasındaki Szechenyi Kaplıcası ve Tuna kıyısındaki Gellert  en iyiler arasında. Rudas ve Kiraly hamamları ise 16. yüzyılda yapılmış.

11.     Zincir Köprüsü: Buda ile Peşte’yi bağlayan ilk köprü olma özelliğine sahip. Kentin simgelerinden biri sayılıyor. 1839-1849 yılları arasında inşa edilmiş, 2. Dünya Savaşı sırasında bombalanmış ve yapımından 1 asır sonra yani 1949’da aslına uygun olarak yenilenmiş.
12.     Margaret Adası: Şehrin tam ortasında, 2 km uzunluğunda ve 500 mt enindeki bu ada, Marget ve Arpat köprüleri arasında yer alıyor. Roma döneminde de yaşam yeri olan adada Frensisken ve Dominik kiliselerinin kalıntıları, manastır, St. Michael kilisesi, küçük hayvanat bahçesi gezilebilir.
13.     Heykel Parkı: Şehrin Peşte tarafında yer alıyor. Sovyet sisteminin ne kadar güçlü olduğunu halka anlatmak için yapılmış. Lenin, Karl Marx,  Friedrich Engels gibi komünist liderlerin yanı sıra Bela Kun gibi Macar komünist liderlerin heykellerini de görebilirsiniz.
14.     Acquincum Müzesi ve Roma Kalıntıları: Roma dönemine ait, yaklaşık 2000 yaşındaki ören yerinde yer alan mozaikler de taş oymalar da büyüleyici. Arkeologlar, günümüzde müze olarak kullanılan Acquincum’da bulunan mozaiklerden sadece beşte üçünün orijinal olduğunu söyleyip, kalanın Roma çağındaki yapım tekniklerine sadık kalarak onarıldığını belirtiyorlar. Muhteşem amfi tiyatroyu da sakın atlamayın. Başınızı döndürecek kadar fazla eserle temsil edilen tarih, film şeridi gibi akacak gözlerinizin önünden.
15.     Renkli Caddeler: Şehrin ana alışveriş güzergahları olan Vaci Utca’da ve büyükelçiliklerin de olduğu Andrassy Caddesi’nde keyifle gezebilirsiniz. Porselenler, tahta işleri ve örtüler Macaristan’dan alabileceğin popüler ürünler.

MACAR EKONOMİSİNDE ÇÖKÜŞ & MACARİSTANDA EMLAK


2019 da özellikle Budapeşte'nin 5.bölgedeki emlakçılarında m2 ve daire fiyatlarına baktığımda Viyana & Berlin & Londradan pahalı idi artık ağzımı bırakıp başka yerimle gülmeye başlamıştım ,gelir dengesi çarpıktı oradaki asgari gelir buranın 4 katı idi iyi de bu evleri hangi kerizler alacaktı ,köpüklü olan fiyatlar geri gelmeye başladı ve dahada geri gelecek.

Sonuçları yeni başlıyor bu artarak devam edecek ,dostları uyarmak benim görevim :))


+36 702645104 whatsapp mevcuttur.
Tarık Tekeş  ttekes@gmail.com 
Hizmetlerimiz : 


Macar vatandaşlık, Macaristan'da avukatlık hizmetleri, Macaristan'da eğitim, Macaristan'da Emlak, Macaristan'da oturum, Macaristan'da şirket kurulumu, Macaristan'da yatırım,