Macaristan'da Ev Satın alma Süreci & Macaristan'da Oturum

Macaristan'da Ev Satın alma Süreci & Macaristan'da Oturum



Macaristan hakkın'da merak edilen bilgiler.
Çok sorduğunuz sorulara açıklayıcı bilgiler  sunmaktan gurur duyarım,Macaristan fırsatlar ülkesidir siz değerli yatırımcılar için.


Yeni bir not eklemek istiyorum lütfen çok dikkatli olunuz son zamanlarda şirket kurulumu ile oturum alındığı söylenmekte ve insanlar dolandırılarak maalesef mağdur olmaktalar ayrıca şirket kurulum bedeli 500 avro dur....2500 avro para alınıyor kimi sitelerde 1500 avro artık tutturabildiğine ve bir ise yaramıyor asla oturum izni alınamıyor ....değerli  arkadaşlar paranız bol ise bu tarz  at hırsızları bol Macaristan da....
Durum şöyle olabilir firma gerçekten de fatura keser işler hale gelir bir mülk satın alınır veya uzun dönem kiralanır banka hesabınızda 10.000 avro ve üzeri tasarufunuz var ise şartlar değişir..

Değerli okurlarım ve takipçilerim ***

Satın alınmak istenen ev (daire yada bahçeli bir ev olsun) yada arazi belirlendikten sonra  bir rezervasyon sözleşmesi imzalanması gerekiyor bu anlamda güvenilir avukatlar ile çalışıyoruz ben sizlere bu anlamda yüzde yüz garanti verebilirim .

Macaristanın her şehrinde hizmet verebiliyorum.Oturma izinlerinde kanun değişikliği oldu satın alınacak evin şehir sınırı içinde olması gerekiyor bu konuda mutlaka iletişimde olalım.Sonra üzücü şeylerin başınıza gelmesini istemem.12 ay yaşanabilir olması gerekli.Herhangi bir limit yoktur.


Özellikle Budapeşte de hızlı devinim var sizlere önerdiğim evler genel anlamda kelepir olanlardır icraa yada bankadan bir çok ev satın alması yaptık bu anlamda % 30/45 arası tasarruf sağladık .Bu tarz evler kelepir olduğundan fazla beklemez. Emlak komisyonu kesinlik ile almıyorum kanun olarak zaten yerel emlakçıdan alış veriş dahi   olsa alıcı asla komisyon ödemez.Fiyat neyse onun üzerinden pazarlık yapma şansı vardır.Bu anlamda paranızı sokağa atmayın.

Geçmişte bu anlamda çok sıkıntılı durumlar yaşanmış neyseki bu işe ben el atınca sorunlarda bitme noktasına geldi...


Ev için yapılan işlemler avukat eşliginde yapılir süreci 6 yada 12 hafta işlem sürebilir.


Ön Sözleşme imzalayıp , genellikle %10 bir peşinat alınır.Kalanı bankadan gönderilerek yapılır yada elden ödenir...

Föld Hivatal adı verilen tapu dairesinden kontroller yapılır evin gercek sahibi,borcu varmı yada kaç sahibi var kaç kişiden imza alınması gerekir gibi kurallar Türkiyenin aynısıdır tek fark .Tapu dairesindeki işlemin ilk basamağında noter yerine avukat kullanmaktır.Avukat sonraki adımdır,taklitçilerim artmış lütfen kanmayın,

Evin değerine göre Avukat satış işleminden %1 komisyon alır ev 15.000 Euro ise 150 Euro alır mesala.Tapu dairesindeki evrağada bu halogramlı olur mutlaka ve bu iş için 25-30 Euro ödenir.

Avukata bile güvenmem kendi işimi takip edeyim derseniz evin alınacağı yerin tapu dairesine gidilir.


Ev için yapılan işlemler avukat eşliginde yapılır dilenirse noterde islem olur lakin fiyat degismez aynidir avukat tercih sebebidir, süreci 6 yada 12 hafta işlem sürebilir.

Uzun sürmesinin nedeni Göçmen burosundaki yapılacak işlemler içindir.Evin satın alınma süreci ortalama 3 iş gününde sonuçlanır.

Aslında bütün işlemleri tam yetki sahibi avukatlar takip etmektedir.


Yasal ücretleri aramalar ve ödemler ve avukat hizmetler dahil ortalama 990€'dur evin değeri ile masraflar orantılı olarak değişik lık gösterir benim hizmet bedelin bu rakama dahil değildir. Sabit bir ücret vardır.Avukat yada noter aracılığıyla işlemler yürütülür avukatların fonksiyonu Türkiyedeki noter gibidir.

Ayrıca gerek sizin gerek ise aile fertlerine çıkarılacak oturum belgesi ve kimlik kartı ayrıca bir işlem gerektirir sanırım sizleri en yakından ilgilendiren konulardan biri budur,sürekli oturmak isteniyorsa ticari anlamda yardımcı olunur okula gidecek öğrencilerin kayıtları yapılır.

Bunlardan ek ödeme alınır konuyu görüşelim.


Yabancıların Gayrimenkul satın almak için gerekli olan tüm yasal işlemler Avukat düzenler ve son aşamaya getirir.Noter rolü nispeten yabancı alıcının pasaport bilgilerini doğrular.


Pasaport Fotokopileri:

Yabancı uyruklu kişilerin taşınmaz alımında,yasal olarak izin gerekmektedir.Pasaport kopyaları ve satın alınan taşınmaza dair evraklar onay için makamlara gönderilir. Tüm gerekli evrakları ve yazışmalar, alıcı adına,şirketimiz tarafından takip edilecektir. Bu süreç,6 -12 hafta sürebilir.


Satin alma vergisi:

 %4 alım satım vergisinin ödenmesi için gerekli para miktarı.Bu vergi 2 yada 12 ay içerisinde sizin Macaristan'daki adresinize mülkün satış değerinin 1 kere olmak şartıyla %4 ödersiniz.


Daha fazla ayrıntı ve bilgi için, lütfen e-mail yada telefon ile ulaşabilirsiniz.

Macar vatandaşlık, Macaristan'da eğitim, Macaristan'da oturum,  Macaristan'da şirket kurulumu, Macaristan'da ticaret, Macaristan'da yatırım, Macaristan'da emlak, Macaristan'da fırsatlar, 
Tarık Tekeş   ttekes@gmail.com  +36 70 364 5104